praktijk Zonnestraal

 
 
 

Bachbloesemremedies:

De remedies bestaan uit 38 tincturen op basis van bloemen en planten.
Elk heeft specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken.
Deze tincturen helpen u om beter om te gaan met de emoties die u uit balans brengen in het dagelijkse leven.

Waar komen ze vandaan?
De Bachbloesemremedies werden gecreëerd door Dr. Edward Bach, een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog.
Zijn filosofie was: Zolang als de Ziel, het Lichaam en de Geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte. In de natuur vond hij de bloesems, die deze emoties gunstig beïnvloeden, door ons diep in ons wezen het corresponderende evenwicht te laten ervaren. Dr. Bach maakte van deze 38 eenvoudige tincturen een verdeling in 7 groepen van emoties.

• Angst.

• Onzekerheid.

• Onvoldoende interesse in het nu.

• Eenzaamheid.

• Overgevoelig voor invloeden en ideeën.

• Moedeloosheid en wanhoop.

• Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Bach Rescue Remedy.
Deze remedie brengt snel herstel wanneer een ingrijpende emotionele gebeurtenis u uit uw evenwicht heeft gebracht. De remedie is een originele combinatie van 5 bloesems en kan b.v. helpen in situaties als examen doen, naar de tandarts gaan, een rouwproces, vliegangst, een sollicitatiegesprek etc.
Tevens is er een Rescue Cream, die direct verzacht en helpt bij b.v. val, insectenbeet en ruwe huid. Bachbloesemremedies kunnen ook ingezet worden bij zwangerschap en geboorte. Het is echter verstandig voor gebruik eerst met uw gynaecoloog, verloskundige of kraamverzorgster te overleggen.

Bachbloesemremedies voor de dieren.
De dieren hebben ook gevoelens, zoals angst, eenzaamheid en stress. Deze gevoelens kunnen hun gedrag en welzijn beïnvloeden. Het is weliswaar een hele opgave om de juiste remedie uit te kiezen, omdat ze ons niet precies kunnen vertellen hoe ze zich voelen.
Door u enigszins in te leven in het dier en ze goed te observeren is het mogelijk om het gedrag en emoties te herkennen.